"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісія: вільна торгівля з Україною неможлива без Угоди про асоціацію

Четвер, 12 квітня 2012, 13:00

У Єврокомісії наголошують, що зона вільної торгівлі з Україною неможлива без укладення Угоди про асоціацію.

Про це заявив представник Єврокомісії Філіп Куїссон, виступаючи у Комітеті регіонів, де відбулася презентація інвестиційних можливостей Дніпропетровської області, передає Радіо "Свобода".

"Оскільки Угода про глибоку та всебічну зону вільної торгівлі є частиною Угоди про асоціацію, то вона не є планом "Б" для України", – сказав представник Єврокомісії.

Куїссон наголосив, що лише просування у процесі укладання Угоди про асоціацію може відкрити для України величезні можливості економічної інтеграції, які закладені Угодою про зону вільної торгівлі.

Реклама:

"Ми маємо певний досвід у ЄС із зонами вільної торгівлі, наприклад, із такими країнами як Мексика, Чилі, Південна Африка. Ми побачили через кілька років зростання експорту з цих країн до ЄС на 40-50-60%. І це те, що чекатиме на Україну", – сказав Куїссон, який від імені Єврокомісії очолює переговорну групу з Україною щодо торговельних питань.

За його словами, набуття чинності Угодою про асоціацію та її торговельною частиною сприятиме приходу європейських інвесторів в Україну.

Як відомо, Україна та Європейський Союз розпочали переговори про Угоду про асоціацію на початку 2007 року, а про її економічну частину – створення зони вільної торгівлі – на початку 2008 року.

19 грудня 2011 року Україна та ЄС на саміті у Києві заявили про завершення переговорів. 30 березня 2012 року сторони парафували цей документ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!