"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-міністра оборони запроторили до в'язниці

Четвер, 12 квітня 2012, 12:11

Колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка засудили до 5 років ув'язнення.

Таке рішення у четвер прийняв суддя Печерського райсуду Сергій Вовк, повідомляє агентство УНІАН.

Термін відбування покарання починається з 21 серпня 2010 року, коли Іващенко був заарештований і відправлений у Лук'янівське СІЗО.

Також, відповідно до вироку, Іващенка позбавлено другого рангу держслужбовця та права обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади в установах, підприємствах всіх форм власності протягом трьох років.

Реклама:

Разом із тим, суд залишив без розгляду цивільний позов Феодосійського судно-механічного заводу і зняв арешт з майна та коштів, які належать Іващенку.

Іншого підсудного, колишнього керуючого санацією Феодосійського судно-механічного заводу Сергія Міхеєва засуджено до трьох років позбавлення волі.

Його також позбавили права протягом трьох років обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади в установах, підприємствах всіх форм власності.

Як повідомлялося, Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури України 20 серпня 2010 року була порушена кримінальна справа за звинуваченням Іващенка у зловживанні службовим становищем при підписанні плану санації Держпідприємства Міноборони “Феодосійський судно-механічний завод".

Він був затриманий у серпні 2010 року. Стосовно нього булв обраний запобіжний захід – взяття під варту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!