"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Збанкрутілий Lehman Brothers виплатить кредиторам рекордну суму

Четвер, 12 квітня 2012, 09:54

Холдингова компанія Lehman Brothers Holdings збільшила обсяг запланованих первинних виплат кредиторам більш ніж удвічі - до 22,5 млрд доларів із очікуваних 10,5 млрд доларів.

Про це пише газета "Ведомости" із посиланням на прес-службу компанії.

Lehman очікує, що майбутня виплата, яка передбачає до 12 тис. одиничних платежів, стане найбільшою первинної виплатою, яку будь-коли здійснювали компанії, що виходять з процесу банкрутства.

Перший раунд виплат відбудеться 17 квітня, другий - наприкінці вересня.

Реклама:

"Цей раунд включає виплати стороннім кредиторам, а також розподіл виплат серед дебіторів Lehman, і не включає 4,4 млрд доларів коштів, зарезервованих для спірних вимог", - ідеться у повідомленні.

У резерві залишаться 6 млрд доларів для операційних та інших видів витрат, а також зобов'язань та інвестицій в активи.

Банкрутство четвертого за величиною американського інвестиційного банку вважається відправною точкою світової фінансової кризи 2008-2009 років, і залишається найбільшим банкрутством в історії.

Протягом 3,5 років активами банку розпоряджалася група керуючих під керівництвом експертів компанії Alvarez & Marsal Inc. Брайана Маршала і Джона Сакова, виконуючого обов'язки керівника холдингу.

Серед кредиторів - гігант Goldman Sachs, хедж-фонди Paulson & Co, Elliott Management, одне з найбільших іпотечних агентств США Fannie Mae та інші великі фінансові гравці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!