Бізнес відмовляється від зарплат "у конвертах" - голова податкової

Четвер, 12 квітня 2012, 09:31

Все більше українських підприємств вдаються до прозорих і цивілізованих форм ведення бізнесу, щоб отримати право на автоматичне відшкодування ПДВ.

Про це заявив голова Державної податкової служби Олександр Клименко у середу під час зустрічі з представниками торгово-економічних місій у складі дипломатичних представництв в Україні, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Коли цей сервіс тільки з'явився, ставлення до нього було скептичним. Але зараз ми відзначаємо велику зацікавленість бізнесу в автоматичному відшкодуванні. Всі переконалися, що це зручно, і отримати допуск до "автомату" не надто складно - критерії прості й чітко визначені законом", - зазначив Клименко.

За словами податківця, відтепер уп'ятеро менше претендентів на автоматичне відшкодування мають справу із сумнівними контрагентами, а половина з потенційних користувачів цього сервісу ліквідували податкову заборгованість.

Реклама:

Крім того, підприємства відмовляються від зарплат "у конвертах".

"На сьогодні кожна друга гривня повернутого ПДВ надходить на рахунки платників через "автомат". Я упевнений, що цей показник істотно зросте в поточному році. Особливо приємно, що дуже активно і безперешкодно користуються цим сервісом іноземні бізнесмени, які працюють в Україні, адже ця новація була введена після вивчення європейського досвіду", - підкреслив Клименко.

Як повідомлялося, за даними податкової, в 2011 році за допомогою автоматичного відшкодування платники отримали 20 млрд гривень ПДВ, або 47% від загальних обсягів відшкодування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: