Україна і Румунія налагодять транспортну співпрацю

Четвер, 12 квітня 2012, 09:08

Україна і Румунія активізують співпрацю - після семирічної перерви відновлено діалог на міжурядовому рівні між країнами щодо розвитку транспорту, туризму та інших секторів економіки.

Перше засідання Українсько-румунської комісії з питань економічного, промислового, наукового та технічного співробітництва відбулося 11 квітня у Києві, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Українську частину Комісії очолив перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко. Глава румунської делегації - державний секретар Міністерства транспорту та інфраструктури Румунії Еусебіу Пістро.

Під час засідання Комісії сторони, зокрема, домовилися співпрацювати у транспортній галузі.

Реклама:

Україна і Румунія відзначили перспективність співпраці в рамках коридору ТРАСЕКА, зокрема, розвитку вантажних перевезень з використанням переваг поромних переправ.

Крім того, враховуючи активізацію обсягів автомобільних перевезень у 2011 році, представники України запропонували лібералізувати ринок автоперевезень.

Також українська сторона поінформувала румунську про пропозицію Києва щодо маршруту Чорноморської кільцевої магістралі по території Україні, і сторони домовилися про подальше обговорення цього питання в тристоронньому форматі Україна-Румунія-Молдова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: