Американці придумали спосіб захисту телефонів від крадіжки

Середа, 11 квітня 2012, 19:37

Мобільні оператори та уряд США домовилися створити базу даних, яка дозволить відстежувати викрадені і втрачені телефони та відключати їх від стільникових мереж.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на The Wall Street Journal.

У кожного мобільного є унікальний ідентифікаційний номер - IMEI, який відображається у стільникового оператора при виклику, скоєному з цього апарата.

І якщо телефон вкрадений або загублений, оператор, дізнавшись про це від абонента, може заблокувати його сам або передати інформацію іншим операторам.

Реклама:

Створення єдиної бази повинно знецінити викрадені телефони і в результаті хвиля крадіжок піде на спад, сподіваються учасники проекту.

Протягом півроку оператори повинні підготувати бази даних, які потім будуть об'єднані і централізовані.

Проте, реалізація проекту ускладнюється відмінностями в технологіях: наприклад, в CDMA-мережах Verizon і Sprint серійний номер телефону зберігається на самому пристрої, що дозволяє заблокувати його назавжди, а технологія GSM (AT&T і T-Mobile) припускає зберігання IMEI на sim-карті, яку можна змінити.

У Великобританії, Німеччині, Франції та Австралії такі бази даних вже існують, і це допомогло знизити рівень розкрадань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: