У Пшонки впевнені, що СБУ не вимагало грошей

Середа, 11 квітня 2012, 13:42

Генпрокуратура відмовилась порушувати справу щодо співробітників СБУ за скаргою бізнесмена Павла Борулька, якого звинувачують у розкраданні 620 мільйонів гривень

Про це в середу повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Генеральною прокуратурою 11 квітня 2012 року винесено постанову про відмову у порушенні кримінальної справи щодо співробітників СБУ за відсутністю у їх діях складу злочину",  - зазначено у повідомленні.

Генпрокуратура зазначає, що перевірку було проведено заявою про вчинення злочинів посадовими особами СБУ, написаною від імені громадянина Борулька.

Реклама:

У ході перевірки здійснено виїзд працівників Генпрокуратури до Білорусі, в які і було затримано Борулька за клопотанням правоохоронних органів України.

В повдіомленні зазначається, що його ознайомили з текстом заяви, яку він надіслав на адресу ГПУ та запропонували надати відповідні пояснення. ЦЙому також нагадали про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

"Однак, Борулько відмовився як від дачі письмових пояснень, так і від підпису про роз’яснення йому зазначених вимог законодавства України", - сказано в повідомленні.

Як відомо, у своїй заяві, переданій заступнику Генпрокурора Ренату Кузьміну, Борулько зазначав, що співробітники СБУ вимагали з нього гроші за закриття кримінальної справи проти нього.

Борулько наводив прізвища і суми.

Як відомо, СБУ закінчила розслідування кримінальної справи про розкрадання власником банків "Європейський", "Національний стандарт" і "Владимирський" Павлом Борульком й іншими особами коштів Фонду гарантування внесків фізичних осіб у сумі 620 млн грн.

СБУ також попередило заздалегідь, що Борулько готував заяву про те, що СБУ нібито вимагає в нього гроші, щоб закрити кримінальну справу.

Борулько перебуває в Білорусі, зе був заарештований за клопотанням СБУ у грудні 2011 року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!