Азаров не хоче компенсувати аграріям неврожаї

Середа, 11 квітня 2012, 12:56

Прем'єр-міністр Микола Азаров виступає за повний перехід на страхування сільськогосподарських ризиків страховими компаніями протягом року-двох - до 2015 року.

Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів у середу, повідомляє агентство "Українські новини".

"Ми повинні створити умови для страхування посівів. Потрібно нарешті переходити до цивілізованої практики, коли природно-кліматичні ризики компенсуються не бюджетом, а страховими компаніями", - зазначив він.

Азаров підкреслив, що зернотрейдери не повинні перекладати свої ризики на державу.

Реклама:

Він доручив Міністерству аграрної політики і продовольства спільно з Міністерством фінансів розробити механізм стимулювання учасників зернового ринку до обов'язкового страхування своїх ризиків для того, щоб протягом 1-2 років повністю перейти на цю систему.

Як повідомлялося, в лютому 2012 року Верховна рада відновила компенсацію за рахунок державного бюджету частини вартості страхових премій за застраховані сільськогосподарські ризики.

Згідно з документом, підтримка страхування сільгосппродукції полягає в щорічному надання сільськогосподарському товаровиробнику з державного бюджету грошових коштів у вигляді субсидій на оплату частини страхової премії, нарахованої за договором страхування.

Цей закон набуває чинності 1 липня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!