В СБУ назвали депутата, причетного до розкрадання 315 мільйонів

Середа, 11 квітня 2012, 12:43

Служба безпеки України підозрює народного депутата Олександра Шепелєва в причетності до розкрадання державних коштів рефінансування НБУ.

Про це сказав начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко на брифінгу в середу в Києві, повідомляє агентство УНІАН.

Дерев'янко нагадав, що у 2011 році тодішній голова СБУ Валерій Хорошковський повідомляв про причетність до незаконних оборудок із банківськими грошима одного з народних депутатів і про необхідність позбавлення його депутатської недоторканості для притягнення до кримінальної відповідальності.

Однак ім’я цього депутата Хорошковський тоді не назвав.

Реклама:

"Це – народний депутат Шепелев Олександр Олександрович", - сказав Дерев’янко, зауваживши, що на сьогоднішній день СБУ ще не направляла подання до ВР про позбавлення його недоторканності, "але це питання тепер стоїть на порядку денному".

За словами начальника ГСУ, кримінальна справа проти Шепелева була порушена 22 лютого 2011 року.

"Відомості про його причетність до скоєння злочину були з самого початку розслідування справи, на тепер зібрано достатньо доказів", - сказав Дерев’янко, зауваживши при цьому у відповіді на уточнююче запитання, що роль Шепелева в оборудці була як співорганізатора.

В контексті сказаного посадовець СБУ висловив сподівання, що українські законодавці дослухаються до ініціативи президента і скасують "депутатський імунітет".

Шепелєв був обраний за списком БЮТ, але був виключений з фракції і увійшов до складу Партії регіонів, однак у грудні став позафракційним.

Як відомо, раніше СБУ заявило про закінчення розслідування кримінальної справи про розкрадання власником банків "Європейський", "Національний стандарт" і "Владимирський" Павлом Борульком й іншими особами коштів Фонду гарантування внесків фізичних осіб у сумі 620 млн гривень.

В СБУ також заявили, що Борулько готував заяву про те, що СБУ нібито вимагає в нього гроші, щоб закрити кримінальну справу.

Борулько перебуває в Білорусі, зе був заарештований за клопотанням СБУ у грудні 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!