Азаров прогнозує збільшення держбюджету-2012 у четвер

Середа, 11 квітня 2012, 10:52

Верховна рада 12 квітня розгляне законопроект про внесення поправок до закону "Про державний бюджет України на 2012 рік" (№10317).

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу.

"Зміни до бюджету зважено й обґрунтовано вирішують питання фінансового забезпечення нової соціальної політики, закладається фундамент нового соціально-економічного розвитку країни. Проект змін до бюджету планується розглянути у Верховній раді в четвер, ми сподіваємося на його прийняття в цілому", - сказав він.

За словами прем'єра, ухвалення цього законопроекту в цілому необхідне для того, щоб встигнути затвердити порядок використання коштів, внести зміни до бюджетного розпису та забезпечити його практичну реалізацію з 1 травня.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабінет міністрів пропонує Верховній раді збільшити доходи і видатки державного бюджету на 2012 рік на 33,35 млрд гривень - відповідно до 366,17 млрд гривень та 391,36 млрд гривень, не змінюючи граничного розміру дефіциту.

У документі зазначено, що на виконання соціальних ініціатив президента Віктора Януковича пропонується спрямувати 18,2 млрд гривень додаткових доходів, а ще 6,15 млрд гривень - на компенсацію громадянам вкладів в установах Ощадбанку СССР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!