"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКЦПФР дозволить профучасникам працювати за межами України

Середа, 11 квітня 2012, 10:34

Професійним учасникам фондового ринку нададуть можливість створювати філії за кордоном шляхом отримання дозволу в Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку та ліцензії в Нацбанку.

Про це пише газета "Экономические известия" із посиланням на затверджений НКЦБФР проект рішення "Про затвердження порядку погодження на створення професійним учасником фондового ринку відокремленого підрозділу за межами України".

Отримати право на створення такої філії зможе компанія, яка відповідає основним критеріям: має не менш ніж трирічний термін роботи на ринку, веде беззбиткову діяльність протягом останнього звітного року та останнього кварталу, дотримувалася протягом року фінансових нормативів, не має застосованих санкцій протягом двох років.

Розглядати заявки профучасників із відповідним пакетом документів комісія буде уповноважена в місячний термін.

Реклама:

В цілому ініціатива НКЦБФР сприймається учасниками ринку позитивно.

"Відкритість та усунення кордонів для інвесторів будуть позитивно сприйняті фондовим ринком України і спростять доступ іноземних інвесторів до цінних паперів українських емітентів. Для вітчизняних інституційних інвесторів це буде можливістю інвестувати на розвинених фондових ринках", - говорить керуючий інвестиційними та пенсійними фондами компанії" Кінто "Василь Лукасевич.

Водночас, на думку керуючого директора ІК "Трійка Діалог Україна" Артемія Єршова, цей проект має цінність тільки для вузького кола великих інвестиційних банків.

"Всі без винятку розміщення акцій українських компаній сьогодні проходять на зарубіжних майданчиках. Якщо інвестиційна компанія хоче брати участь в угоді, то для цього у неї має бути підрозділ у країні, майданчик якої обраний для розміщення", - коментує він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: