"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко розраховує на відновлення імпорту білоруського молока найближчим часом

Середа, 11 квітня 2012, 09:22

Найближчим часом постачання білоруської молочної продукції в Україну буде відновлене.

Таке переконання висловив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, повідомляє DT.UA.

Він зазначив, що продукція білоруських виробників є безпечною для споживання, проте необхідно вирішити деякі питання лабораторних досліджень цієї продукції в Білорусі.

"Сумнівів у безпеці молочних продуктів (із Білорусі) немає. Були знайдені деякі сліди (перевищення максимально допустимих рівнів залишків ветеринарних препаратів) у зимовий період. Позиції, які змусили українську сторону прийняти ці заходи. Я впевнений, що найближчим часом ці питання будуть вирішені", - сказав Порошенко.

Реклама:

Він зазначив, що за підсумками переговорів із білоруською делегацією підписаний протокол щодо вирішення ситуації.

"Цей протокол передбачає абсолютно конкретні і практичні кроки, які білоруська сторона робить для необхідності забезпечення відповідних лабораторних аналізів молочної продукції для постачання на ринок України", - сказав Порошенко.

При цьому він зазначив, що Білорусь для України є надійним торговельним партнером.

Як відомо, Україна з 1 березня тимчасово призупинила ввезення на свою територію з Білорусі тварин, а також м'ясної продукції через побоювання поширення африканської чуми свиней.

Також через систематичні порушення, за заявою української сторони, ветеринарно-санітарних вимог (перевищення максимально допустимих рівнів залишків ветеринарних препаратів у молочних продуктах) було тимчасово припинене ввезення білоруського молока та молочних продуктів.

У березні фахівці ветеринарної служби України їздили до Білорусі для аудиту ветслужби республіки та аудиту білоруських молочних підприємств.

5 квітня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що рішення про відновлення імпорту білоруської м'ясомолочної продукції в Україну буде прийняте після проведення відповідної експертизи українськими фахівцями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!