"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бахматюк хоче залучити 4 мільярди доларів китайських інвестицій

Вівторок, 10 квітня 2012, 18:00

Найбільший в Євразії агрохолдинг UkrLandFarming отримав можливість залучити 4 млрд доларів на модернізацію своїх виробничих потужностей.

Відповідний Меморандум про наміри підписали власник компанії Олег Бахматюк і голова правління SINOMACH, найбільшої машинобудівної корпорації в Китаї, Рен Йонгбін, передають "Комментарии" з посиланням на китайські ЗМІ.

Згідно з Меморандумом, інвестиції китайської компанії CAMC Engineering Co., Ltd. (підрозділ SINOMACH) будуть спрямовані на будівництво елеваторів, протеїнових кластерів з виробництва свинини і птиці, а також у модернізацію цукрових заводів і створення спільного підприємства по збірці сільськогосподарської техніки на потужностях ЗАТ "Агромаш І-Ф", що знаходиться в Івано-Франківську.

За словами Бахматюка, ця угода говорить про зацікавленість великих китайських гравців українським ринком і територією Україні як можливого напрями для інвестицій.

Реклама:

"Наша компанія має значний досвід реалізації сільськогосподарських проектів світового масштабу. SINOMACH буде активно сприяти спільним проектам ULF і САМС", - сказав Рен Йонгбін.

Крім того, як повідомляється, делегація UkrLandFarming провела зустріч з керівництвом China Exim Bank, в ході якої керівництво банку висловило підтримку співпраці між ULF і САМС, зазначивши, що фінансова установа готова підтримувати проекти обох сторін.

Китайські видання також додають, що, за даними китайський аналітиків, останнім часом китайський імпорт зернових стабільно збільшується, що вже найближчим часом змусить Китай шукати нові джерела поставок.

Нагадаємо, компанія Ukrlandfarming PLC є найбільшим агрохолдингом в Євразії, який займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, виробництвом цукру, вирощуванням великої рогатої худоби та дистрибуцією техніки, добрив і насіння.

Земельний банк компанії становить більше 500 тис га.

Кінцевим бенефіціаром і генеральним директором компанії є підприємець Олег Бахматюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: