"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Ахметова відключає від енергопостачання бювети у Києві

Вівторок, 10 квітня 2012, 16:44

Фахівці ПАТ "Київенерго" 10 квітня відключають від енергопостачання насосні комплекси 9 артезіанських свердловин, які обслуговує ВАТ "АК "Київводоканал".

Про це повідомили у "Київенерго", передають "Комментарии".

Причиною відключення стала мільярдна заборгованість "Київводоканалу" за електроенергію - загальний борг на 1 квітня 2012 року становить 1,057 млрд гривень.

Таким чином, від енергопостачання відключено насосне обладнання бюветів: на вул. Львівській, 84, на вул. Гаршина, 1, на вул. Саратовській, 22, на вул. Кіквідзе, 34-а, на вул. Шахтарській, 6-а, на вул. Голосіївській, 51/2, на вул. Уманській, 3 та на вул. Кіото, 7.

Реклама:

Подальше накопичення боргів з боку "Київводоканалу", - підкреслили у "Київенерго", - ставить під загрозу енергопостачання всього водного господарства столиці: "Електроенергія необхідна "Київводоканалу" для роботи обладнання водозабірних і насосних станцій. Наприклад, середньодобове споживання електроенергії Деснянською водопровідною станцією становить 270 тис кВтг/добу, Дніпровської водопровідної станції - 120 тис кВтг/добу".

"Ми з розумінням ставимося до того, що "Київводоканал" є життєзабезпечуючим підприємством столиці, тому поки не вдаємося до відключення електроенергії на його виробничих потужностях. Але той факт, що щомісяця "Київводоканал" тільки прирощує борги за електроенергію на 20-30 млн гривень, рано чи пізно може виявитися вирішальним для припинення безоплатного споживання", - прокоментував заявив директор СВП "Енергозбут" ПАТ "Київенерго" Олексій Савенков.

Раніше "Київенерго" вже погрожувала відключенням теплопостачання та електропостачання через непокриття заборгованості ряду споживачів в столиці, серед яких - Київський метрополітен, Державна податкова служба, Мінфін, МЗС, НСК "Олімпійський", навчальні заклади, музеї, бібліотеки.

Нагадаємо, ПАТ "Київенерго" контролюється і входить в холдинг "ДТЕК", який, в свою чергу, входить до складу групи СКМ Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: