Одеса візьме кредит на реконструкцію аеропорту, який віддала приватній компанії

Вівторок, 10 квітня 2012, 09:43

Одеська міськрада має намір дозволити комунальному підприємству "Міжнародний аеропорт "Одеса" взяти кредит у розмірі 116 млн доларів для реконструкції аеропорту.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу міськради.

Термін кредиту - 14 років з часу підписання угоди. Процентна ставка не повинна перевищувати 11% річних.

Тіло кредиту КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" буде погашати рівними щомісячними платежами, починаючи з першого місяця 7-го року дії кредитної угоди, відсотки за кредитом - щомісячними платежами у строки та згідно з умовами, встановленими відповідним договором.

Реклама:

Погашення кредиту та відсотків за користування кредитом здійснюється за рахунок коштів від госпрозрахункової діяльності підприємства.

Крім того, Одеська міськрада має намір надати муніципальні гарантії на випадок невиконання аеропортом своїх боргових зобов'язань.

"Форма надання гарантії: укладення угоди між Одеською міською радою та банківською установою про гарантії та відшкодування боргових зобов'язань комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса", яке підписується першим заступником міського голови", - ідеться в проекті рішення.

Як повідомлялося, в початку липня 2011 року Одеська міськрада дала згоду на участь у спільному підприємстві ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", створеному для реконструкції КП "Міжнародний аеропорт "Одеса". Другим учасником СП стало ТОВ "Odessa airport development ltd", статутний фонд якого становить близько 1 тис. гривень.

Частка Одеської міськради в СП становила 25%, при цьому міськрада внесла до статутного капіталу СП майно Одеського аеропорту загальною вартістю 118,4 млн гривень.

Загальна вартість статутного капіталу СП повинна скласти 473,4 млн гривень. Частину повинна була внести приватна компанія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!