У Азарова почали боротьбу із подорожчанням залізничних вантажоперевезень

Вівторок, 10 квітня 2012, 09:31

Міністерство інфраструктури та Державна адміністрація залізничного транспорту ("Укрзалізниця") повинні здійснити заходи щодо недопущення зростання транспортних витрат вантажовласників в результаті передачі піввагонів інвентарного парку залізниць іншим держпідприємствам залізничного транспорту.

Таке доручення віддав 9 квітня Кабінет міністрів, визначивши заходи з урегулювання ситуації з організацією залізничних вантажоперевезень, повідомляє прес-служба Кабміну.

Для цього вводиться в розрахунках за перевезення вантажів в цьому рухомому складі порядок нарахування плати, встановлений для вагонів парку залізниць.

Також уряд поставив завдання вжити заходів щодо недопущення вчинення держпідприємствами залізничного транспорту, на баланс яких передані вагони інвентарного парку залізниць, угод, які можуть призвести до відчуження цього державного майна.

Реклама:

Згідно з урядовим розпорядженням, за бажанням вантажовласників повинно бути забезпечене укладання прямих договорів на здійснення перевезень із державними підприємствами залізничного транспорту без залучення посередників та спрощені процедури їх укладення.

Також Міністерству інфраструктури та "Укрзалізниці" належить опрацювати питання зменшення витрат вантажовласників на оплату логістичних послуг, пов'язаних з організацією та забезпеченням перевезень.

У разі необхідності доручено підготувати відповідні зміни в законодавство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!