Керуюча компанія "LNG-термінал" буде вже за два місяці

Вівторок, 10 квітня 2012, 09:00

Державне агентство з інвестицій і управління національними проектами має намір створити керуючу компанію за проектом "LNG-термінал" до червня 2012 року.

Про це заявив голова координаційної ради нацпроекту "LNG-термінал" Віталій Дем’янюк, повідомляє агентство УНІАН.

"Зараз, у рамках організаційної стадії, нами створюється модель приватно-державного партнерства для реалізації проекту. До кінця травня планується організувати конкурс і створити керуючу компанію. Після цього буде вибраний фінансовий консультант і пройде підписання меморандумів щодо постачання газу. Завершиться організаційна стадія створенням консорціуму: юридичної особи, до якої увійдуть інвестори, включаючи державу, для фінансування будівництва терміналу", - зазначив Дем’янюк.

За його словами, на сьогодні проект ТЕО розроблений і відправлений на затвердження до Кабінету міністрів.

Реклама:

"Разом із цим, ми направили цей документ нашим колегам в НАК "Нафтогаз" на розгляд і оцінку", - сказав Дем’янюк.

Як повідомлялося, 17 грудня 2010 року було створене ДП "Національний проект "LNG-термінал", яке має скоординувати роботу з будівництва терміналу із приймання зрідженого природного газу об’ємом 10 млрд кубометрів на Чорноморському побережжі України до 2014 року.

У вересні 2011 року компанія Socoin (Іспанія) виграла тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва в Україні морського терміналу з приймання зрідженого природного газу (LNG-терміналу).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!