Україні знову дозволили торгувати повітрям

П'ятниця, 9 березня 2012, 20:14 -

Україна отримала позитивне рішення в питанні відновлення повноцінної участі в механізмах Кіотського протоколу.

Таке рішення було винесене у п’ятницю в ході 19-го засідання спеціального підрозділу секретаріату ООН щодо забезпечення дотримання вимог Кіотського протоколу у Бонні, повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

Таким чином Україні відновила участь в міжнародній торгівлі викидами.

У Мінприроди наголошують, що спільно з Державним агентством екологічних інвестицій доклали всіх зусиль, щоб забезпечити відповідність Україні вимогам Рамкової Конвенції ООН про зміну клімату та Кіотським протоколом.

Реклама:

У повідомленні підкреслюється, що питання функціонування Національної системи обліку парникових газів знаходяться під особистим контролем президента Віктора Януковича і Кабміну.

Як відомо, з 12 жовтня 2011 року участь України в міжнародній торгівлі викидами була тимчасово призупинена через порушення правил звітності про викиди парникових газів за 1990-2008 роки згідно з Кіотським протоколом.

Зокрема, ішлося про недостатню здатність національної системи оцінки викидів парникових газів забезпечити якісну підготовку кадастру парникових газів за період 1990-2008 років.

У жовтні 2011 року міжнародні експерти дали позитивну оцінку кадастру за 1990-2009 роки, який був підготовлений за участю експертів Фонду цільових екологічних інвестицій в 2010-2011 роках.

Документ пройшов розгляд без зауважень, що дозволило вже в січні 2012 року після оприлюднення звіту подати заявку на відновлення статусу прийнятності вимогам Кіотського протоколу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: