"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Отримати землю в Криму стало простіше

Середа, 7 березня 2012, 17:47

Республіканський комітет Автономної Республіки Крим із земельних ресурсів (Рескомзем) скоротив кількість довідок для видачі держактів на землю і скасував два регламенти.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Радміну АРК.

"Кількість документів скорочується для спрощення процедури видачі держактів та ліквідації черг", - зазначив голова кримського уряду Анатолій Могильов в ході розширеного засідання колегії Рескомзему АРК 5 березня.

За даними голови Рескомзему АРК Олександра Чабанова, "в числі останніх змін - скорочення необхідних довідок з восьми до чотирьох".

Реклама:

Крім того, скасовані два регламенти документів, які видаються Держземінспекцією автономії.

Виготовлення проекту землеустрою щодо землевідведення займе не більше п'яти місяців, техдокументації - не більше трьох.

Крім того, Рескомзем АРК розробив проекти договорів для держпідприємств, які в короткі терміни можуть виконати землевпорядну документацію.

"Люди повинні розуміти, що є держпідприємства, які будуть чітко контролювати терміни та вартість надання послуг і в разі невиконання зобов'язань, підприємства будуть підлягати штрафним санкціям", - зазначив Чабанов.

Згідно з повідомленням, спрощення процедури видачі держактів на землю і скорочення кількості необхідних документів проводиться за дорученням голови Радміну АРК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: