Греція погрожує приватним кредиторам дефолтом

Середа, 7 березня 2012, 12:34

Греція погрожує приватним кредиторам, які не будуть брати участь в програмі реструктуризації держборгу країни, дефолтом по виплатах.

Влада країни вказала, що "не розглядає доступність фондів" для тих інвесторів, які не будуть обмінювати наявні у них грецькі облігації в рамках програми, передає "Лєнта.ру" з посиланням на The Financial Times.

В рамках нового плану фінансової допомоги Афінам, узгодженого учасниками єврозони 21 лютого, приватні кредитори погодилися списати більше половини держборгу Греції із загальної суми в 206 мільярдів євро.

Крім того, Греція отримає ще один антикризовий кредит на 130 мільярдів євро.

Реклама:

Для того, щоб держборг Греції було зменшено більш ніж наполовину, в програмі реструктуризації повинні взяти участь 95% приватних кредиторів.

Втім, підкреслює видання, загроза дефолту з облігаційних виплат торкнеться, в першу чергу, 14% інвесторів, які володіють грецькими паперами, які випущені відповідно до міжнародних норм.

Крайній термін, до якого інвестори повинні остаточно схвалити списання більше половини держборгу Греції і програму обміну облігацій, настане у четвер, 8 березня, пише The Washington Post.

Раніше всі три найбільших рейтингових агентства - Fitch Ratings, Moody's і Standard & Poor's - знизили рейтинг Греції до найнижчих рівнів.

В агентствах відзначали, що рішення були прийняті через програму списання грецького держборгу, у зв'язку з якою приватні інвестори понесуть значні збитки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: