Янукович обіцяє з травня запустити програму іпотечного кредитування

Середа, 7 березня 2012, 11:13

В Україні з травня 2012 року населення зможе взяти кредити за держпрограмою на покупку житла під 2-3% річних у гривні терміном на 10-15 років.

Про це сказав президент Віктор Янукович на розширеному засіданні уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

"З травня почне працювати державна іпотека - програма кредитування під житлове будівництво. Вартість кредитів для людей буде становити не більше ніж 2-3%. Останнє компенсує банкам держава. Терміни таких кредитів будуть розраховані на 10-15 років", - сказав Янукович.

Янукович зазначив, що реалізація цієї програми дозволить завантажити будівельні компанії, створити нові робочі місця, підвищити обсяг виробництва вітчизняних будівельних матеріалів, підвищити попит на українську металопродукцію.

Реклама:

Крім того, президент доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову щорічно скорочувати черги на житло.

Президент також доручив уряду вжити заходів щодо активізації порограмми доступного житла, а місцевим органам влади знизити тиск на забудовників.

"Доручаю особисто міністру регіонального розвитку (Анатолію Близнюку) разом з будівельниками подивитися, чого зараз не вистачає в українських законах, щоб галузь могла активно працювати і внести всі ці пропозиції. Громадські організації - попрацюйте", - сказав Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: