Нацбанк у лютому не підтримував курс гривні

Вівторок, 6 березня 2012, 18:21

У лютому Національний банк України не виходив на міжбанківський валютний ринок з продажем валюти для підтримки курсу гривні.

Про це йдеться в коментарі директора Департаменту з управління валютним резервом і здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександра Дубихвіста, повідомляє агентство УНІАН.

"У лютому місяці Національний банк жодного разу не виходив із продажем валюти на міжбанківський ринок для згладжування коливань курсу гривні. На нашу думку, це свідчить про збалансованість попиту і пропозиції на валютному ринку України", - сказав Дубихвіст.

Як повідомлялося, за даними НБУ, в лютому середньоденний попит на міжбанківському валютному ринку порівняно з січнем зменшився за безготівковими операціями на 2,8%, а пропозиція збільшилася на 2,1%, що сприяло зниженню чистого попиту на іноземну валюту більш ніж у два рази.

Реклама:

У лютому на українському міжбанку гривня зміцнилася щодо долара за безготівковими операціями на 0,37% - до 7,9997 гривні за долар, а за операціями продажу готівкового долара - на 0,51% - до 8,0172 гривні за долар.

Міжнародні валютні резерви НБУ в лютому 2012 року скоротилися на 1%, або на 315,4 млн доларів – до 31,048 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!