"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МЗС вважає, що критика України зі сторони ЄС сприятиме інтеграції

Вівторок, 6 березня 2012, 14:09

Міністерство закордонних справ України розцінює критичну статтю глав МЗС п'яти країн ЄС як готовність Європи на подальше сприяння євроінтеграції України.

Про це заявив у вівторок прес-секретар українського зовнішньополітичного відомства Олександр Дикусаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна розуміє увагу своїх партнерів до внутрішньополітичної ситуації в нашій країні. Ця стаття є черговим підтвердженням приналежності України до європейської сім'ї, це найкраще свідчення готовності Європи на найвищому рівні сприяти євроінтеграції України", - сказав Дикусаров.

Він додав, що зі свого боку Київ буде робити все можливе для того, щоб наблизити країну до Європи і докладе максимум зусиль для вступу в силу Угоди про асоціацію.

Реклама:

"Ми добре розуміємо, що окремі кроки, які спрямовані на подолання системних проблем, викликають певну стурбованість у наших закордонних партнерів", - сказав представник МЗС.

Разом з тим, за його словами, Україні, будучи відданою своїм зобов'язанням перед Радою Європи, Європейським союзом та Організацією з безпеки і співробітництва в Європі, впевнена, що для розвитку правової держави ключове значення має дотримання принципу верховенства права, що включає в себе повагу до судових рішень.

"У разі сумнівів з приводу обгрунтованості винесеного вироку в Україну, як і в будь-який інший демократичній країні, існує багаторівнева система оскарження, аж до Європейського суду з прав людини", - підкреслив він.

Представник МЗС запевнив, що українська сторона ніколи не відмовиться від діалогу з європейськими колегами з усіх проблемних питань.

Нагадаємо, 4 березня в "The New York Times" була опублікована стаття глав МЗС Швеції, Великобританії, Чехії, Польщі та Німеччини, в якій мова йде про те, що ситуація з Угодою про асоціацію зайшла в глухий кут і "ключ" з цього тупика - в української сторони.

Вони згадали "кримінальне переслідування" представників української опозиції, виборче правосуддя і тиск на ЗМІ з боку влади.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин вже заявив, що ця стаття є продовженням діалогу на шляху євроінтеграції.

Він зазначив, що всі ці міністри багато зробили для того, щоб переговори щодо Угоди про асоціацію були успішно завершені і заявив, що свою відповідь європейським колегам глава українського МЗС викладе незабаром у своїй статті, текст якої вже підготовлений і узгоджений.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: