Україна "рекордно" набрала кредитів Світового банку

Понеділок, 5 березня 2012, 18:23

Світовий банк відзначає зростання використання Україною його кредитних коштів.

 

Про це на зустрічі з президентом Віктором Януковичем сказав віце-президент Світового банку Філіп Ле Уеру, повідомляє агентство "Українські новини".

Він підкреслив важливість нової стратегії партнерства Світового банку з Україною, яка була представлена Раді банку в середині лютого.

"Я був дуже задоволений тим фактом, що на засіданні виконавчих директорів Світового банку я зміг сказати про те, що ми дуже серйозно підняли відсоток вибірки коштів за нашими кредитами. І дуже добре, що на питання виконавчого директора про те, навіщо я прошу більше коштів, якщо й ті не вибрані, я зміг відповісти, що ми вперше змогли досягти рівня 18% вибірки коштів. Це рекорд за майже 20 років співпраці з Україною, донедавна цей відсоток в середньому становив 7-8%", - сказав він.

Реклама:

Янукович у свою чергу зазначив, що Україна високо цінує співробітництво зі Світовим банком і ту підтримку, яку він їй надає.

Як відомо, за період з 1992 року, коли Україна стала членом Світового банку, загальна сума зобов'язань банку за 39 програмами і проектами в країні склала понад 7 млрд доларів.

Нещодавно Світовий банк відзначав ризик розірвання чинної угоди про кредитну програму stand-by України з Міжнародним валютним фондом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!