Тимошенко програла ще один суд у справі ЄЕСУ

Понеділок, 5 березня 2012, 16:52

Вищий адмінсуд України визнав правомірними претензії Генпрокуратури і Державної податкової адміністрації до колишнього керівника корпорації ЄЕСУ Юлії Тимошенко щодо несплати нею податків.

Відповідну ухвалу у понеділок зачитав головуючий суддя Олександр Нечитайло, повідомляє агентство УНІАН.

Повний текст судового рішення суду касаційної інстанції буде оголошений через 5 днів, відповідно до законодавства, ухвала набирає чинності з моменту оголошення, однак може бути оскаржена.

Як вцідомо, суддя Нечитайло був суддею-доповідачем у ВАСУ у лютому 2010 року при розгляді скарги Тимошенко на рішення ЦВК про визнання Віктора Януковича президентом України за результатами виборів.

Реклама:

Коментуючи ухвалу ВАСУ, адвокат Тимошенко Нечипоренко в інтерв’ю журналістам сказав: "Це рішення укотре підтвердило, що правосуддя в Україні немає".

Разом з тим, він зауважив, що сторона захисту, отримавши мотивувальну частину ухвали та вивчивши її, визначиться з поданням відповідної скарги до Верховного Суду.

Як повідомлялося, 20 жовтня 2011 року Генеральна прокуратура скасувала постанову про закриття кримінальної справи проти Тимошенко за фактами розкрадання бюджетних коштів на суму понад 25 млн гривень та ухилення від сплати податків на суму понад 20 млн гривень шляхом запровадження злочинної фінансової схеми щодо розрахунків за природний газ корпорацією "Єдині енергетичні системи України" та приховування від оподаткування доходів від діяльності її офшорної компанії Somolli Enterprises Limited.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: