Янукович схвалив збільшення штрафів за незаконні спецсигнали

Понеділок, 5 березня 2012, 16:27 -

Штрафи за незаконне встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв на автомобілях будуть збільшені з 850-1020 гривень до 42,5-51 тис. гривень.

Відповідний закон №4082-VI "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення порядку встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв" у понеділок підписав президент Віктор Янукович, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, згідно зі змінами, штрафи за порушення порядку встановлення і використання спеціальних звукових і світлових сигнальних приладів на автомобілях збільшені у 50 разів, і тепер будуть складати від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також співробітники ДАІ повинні будуть конфіскувати незаконно встановлені сигнальні пристрої (раніше це було не обов'язково), а також можуть забороняти експлуатацію транспортного засобу до демонтажу спеціальних сигнальних пристроїв після тимчасового затримання.

Реклама:

Окрім того, співробітники ДАІ мають право тимчасово затримувати водіїв за такі порушення.

Закон набуває чинності через місяць з дня його опублікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: