У Москві чекають оцінки української ГТС

Неділя, 4 березня 2012, 14:20

Терміни підписання нової газової угоди між Україною та Росією залежать від термінів оцінки української ГТС.

Про це заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні я бачу тільки одне: якщо оцінка української ГТС буде проводитися до 1 серпня, то цілком очевидно, в кращому разі на якісь угоди розраховувати тільки в другій половині року", - сказав Зурабов.

Він також повідомив, що переговори тривають, і стосуються трьох основних груп питань.

Реклама:

"Перша група питань - це ціна на газ. Друга група питань - це обсяги споживання газу Україною, третя група питань - це яка кількість газу в інтересах споживачів в Європі через українську ГТС буде прокачуватися", - сказав посол.

На його думку, будь-яка інформація, яка з'являється в ЗМІ на цю тему, - це "спроба або підсилити чиюсь переговорну позицію, або послабити, і до суті питання жодного відношення не має".

"Я сам особисто розраховую на те, що після президентських виборів у РФ, після того, як ті, хто на сьогодні найактивнішим чином включений в політичний процес, буде можливість почати працювати над поточними пріоритетами як зовнішньополітичними, так і внутрішньополітичними, відбудеться зустріч керівників наших двох країн на найвищому рівні, буде даний новий поштовх тому, щоб ми в строго визначені терміни могли б підійти до вирішення або до тих варіантів рішення, з яких буде вибрано найкращий", - зазначив посол.

Зурабов також підкреслив, що готуються не просто зміни до газових угод, а міжурядова угода між Україною та Росією з газового питання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!