Мінськ чекає обґрунтування заборони ввезення молока до України

Неділя, 4 березня 2012, 11:53

Держветфітослужба України досі не надала офіційних документів, які підтверджують претензії до якості білоруської продукції.

Про це заявили в Департаменті ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду Білорусі, повідомляє агентство "Интерфакс".

"3 березня 2012 року Департаментом надіслано офіційний лист главі Держветфітослужбі України Івану Бісюку з проханням направити на нашу адресу протоколи випробувань та іншу наявну в його відомстві інформацію по кожному випадку виявлення невідповідності безпеки нашої продукції. Аналіз зазначених документів дозволить нам оперативно вжити заходів по виключенню претензій. Але поки офіційної відповіді немає, як немає й офіційних документів, що підтверджують претензії", - заявили в департаменті.

Там також поінформували, що, в свою чергу, від української сторони на адресу білоруського департаменту надійшов запит із переліком питань щодо діючої в республіці системи державного контролю за безпекою харчових продуктів.

Реклама:

"Відповідними службами Мінсільгосппроду, МОЗ та Держстандарту оперативно готуються запитувані документи для передачі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України", - продовжили в департаменті.

"Ми сподіваємося, що взаєморозуміння між двома сторонами буде найближчим часом знайдене за допомогою конструктивного діалогу", - підкреслили там.

Як повідомлялося, Держветфітослужба України з 1 березня 2012 року тимчасово призупинила ввезення на територію Україну молока і молочних продуктів з Білорусі, а також тварин, сприйнятливих до АЧС, продукції та сировини з них.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!