"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС закликає до розширення ресурсів МВФ

Субота, 31 березня 2012, 16:48

Міністри економіки і фінансів Євросоюзу розраховують на розширення обсягу Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив міністр фінансів Швеції Андерс Борг за підсумками засідання в Копенгагені в суботу, передають "Риа новости".

"У нас дуже чітка позиція: нам необхідно посилення ресурсів МВФ. Звичайно, буде ще багато дебатів, але має бути рішення на річних зборах МВФ і "великої двадцятки", - сказав Борг.

Міністри на зустрічі в Копенгагені обговорили порядок денний майбутнього квітневого весняного засідання МВФ і наради міністрів фінансів країн "великої двадцятки".

Реклама:

Одним з найважливіших питань цих зустрічей має стати збільшення ресурсів МВФ.

Міжнародний валютний фонд закликав до термінового збільшення глобальної загороджувальної стіни від кризи на суму близько 1 трлн доларів, з яких половина може бути профінансована за рахунок посилення фондів стабільності єврозони і половина - за рахунок збільшення кредитної потужності МВФ.

Країни єврозони вже домовилися про додатковий внесок в МВФ 150 млрд євро в рамках двосторонніх кредитів.

Рада міністрів фінансів єврозони також вирішила збільшити ресурси фондів фінансової стабільності регіону єдиної європейської валюти приблизно на 200 млрд євро - до 500 млрд євро нових коштів.

Раніше Європейський фонд фінансової стабільності зобов'язався підтримати Ірландію, Португалію і Грецію на суму близько 200 млрд євро (частина з цих коштів вже видана), таким чином, загальний розмір фондів фінстабільності єврозони буде перебувати на рівні 700 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!