Сину Януковича дозволили розширити свої землеволодіння

П'ятниця, 30 березня 2012, 17:07

Донецька міськрада дозволила синові президента Олександру Януковичу купити земельну ділянку несільськогосподарського призначення площею майже 5 "соток".

У п'ятницю більшість депутатів міськради дозволили йому придбати для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд ділянку, прилеглу до вулиці Райніса, 65 "г" у Будьонівському районі Донецька, повідомляє "Донецьк. Коментарі".

Торік депутати дозволили Олександру Януковичу розробити проект землеустрою щодо відводу цієї ділянки у власність через викуп і проведення її експертної грошової оцінки.

У рішенні також говорилося, що Олександр Янукович зобов'язаний у місячний термін після ухвалення того рішення звернутися до організації, яка має відповідну ліцензію, для укладання договору на розробку проекту землеустрою щодо відводу ділянки.

Реклама:

Також його зобов'язували провести експертну грошову оцінку земельної ділянки площею 0,0492 га для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель  і  споруд, що прилягають до вулиці Райніса, 65 "г" у Будьонівському районі.

Як відомо, це не перша земельна ділянка, яку купує в Донецьку родина президента Віктора Януковича.

Так, 22 жовтня 2010 року депутати Донецької міськради ухвалили рішення продати сину президента земельну ділянку площею 1.610 кв. м для експлуатації наявної адмінбудівлі й господарського блоку по вул. Райніса, 65-в у Будьонівському районі Донецька за ціною 244 375 грн. 42 коп. з розрахунку за 1 кв. м земельної ділянки 151 грн. 78 коп.

Водночас, Олександру Януковичу депутати затвердили ціну продажу земельної ділянки площею 7373 кв. м для експлуатації наявної адмінбудівлі й спортивного комплексу по вул. Райніса, 65-г у розмірі 1 млн. 80 тис. 184 грн. 83 коп. з розрахунку за 1 кв. м земельної ділянки 146 грн. 50 коп.

Ціна за землю, визначена міською владою для синів президента, приблизно втричі менша ринкової, зазначають "Коментарі".

21 грудня 2011 року Олександр Янукович отримав дозвіл на отримання у власність ще однієї земельної ділянки в Донецьку для будівництва житлового будинку.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!