"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна та ЄС парафували Угоду про асоціацію

П'ятниця, 30 березня 2012, 16:37 -

Глави делегацій на переговорах України та Європейського союзу парафували Угоду про асоціацію, включаючи поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі.

 

Про це йдеться у повідомленні МЗС України.

"Сьогодні глави переговірних делегацій України та ЄС парафували текст Угоди про асоціацію, невід’ємною складовою частиною якої будуть положення про створення поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі. У зв’язку з цим глави переговорних груп щодо ЗВТ підтвердили досягнуті 22 грудня 2011 року домовленості щодо змісту ЗВТ і зобов’язалися завершити правову експертизу тексту, включаючи технічні додатки та протоколи", - сказано в повідомленні.

За даними МЗС, обидві сторони висловили спільне зобов’язання вжити подальших технічних заходів, необхідних для підготовки до підписання Угоди про асоціацію.

Реклама:

Нагадаємо, під час 15-го саміту Україна-ЄС, який відбувся у грудні 2011 року, лідери України та ЄС оголосили про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію, метою якої є перехід до політичної асоціації та економічної інтеграції між Україною та ЄС.

Ця угода замінить чинну з 1998 року Угоду про партнерство та співробітництво в якості правової основи відносин.

Раніше голова парламентського комітету у справах ЄС Ґунтер Кріхбаум заявляв, що ратифікація угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом у німецькому Бундестазі на даному етапі неможлива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: