Азаров вважає, що ситуація з держзакупівлями покращилася

П'ятниця, 30 березня 2012, 15:15

Громадськість і уряд встановили дієву процедуру контролю за державними закупівлями.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Тема держзакупівель: якщо раніше ситуація в них була кричущою, то наразі ми фіксуємо лише поодинокі приклади завдяки тому, що ці процедури стали абсолютно прозорими. Громадськість і уряд провели дієву процедуру контролю за державними закупівлями", - сказав глава українського уряду.

Як приклад він навів закупівлю держустановами автомобілів, нагадавши, що вже два роки діє заборона уряду на купівлю дорогих автомобілів і меблів державними структурами. За словами прем'єра, уряд не пропускає і жорстко реагує на публікації в ЗМІ про те, що та чи інша установа хоче закупити дорогі автомобілі.

Реклама:

"Жодної гривні реально не було витрачено. Повідомлення були про те, що хтось хоче щось купити, але казначейство не провело цих розрахунків. Гроші не витрачено, а чиновників покарано", - заявив Азаров.

Це, на його думку, стало можливим завдяки тому, що ЗМІ мають доступ "до абсолютно відкритих публікацій" про тендерні процедури.

Нагадаємо, що підчас дії урядової постанови про економію бюджетних коштів у парламентській автобазі з'явився новий автомобіль марки "Мерседес" за 200 тисяч доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!