Росія готує для України чергове подорожчання газу

П'ятниця, 30 березня 2012, 10:01

Російський газ для України у другому кварталі 2012 року може подорожчати ще на 14 доларів - з 416 до 430 доларів за тисячу кубометрів.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на джерело в НАК "Нафтогаз України".

"Ціна газу надалі буде лише зростати. Ми очікуємо, що в другому кварталі вона збільшиться з нинішніх 416 доларів до 430 доларів за тисячу кубометрів. Тому має сенс заздалегідь купити до 1 млрд кубометрів газу за нинішньою ціною і закачати його в ПСГ", - розповів співрозмовник видання.

Як повілдомлялося, НАК "Нафтогаз України" вирішила залучити в Газпромбанку, 41,7% якого належить російському газовому монополістові компанії "Газпром", кредитну лінію в обсязі 2 млрд доларів для розрахунків за імпортний газ.

Реклама:

Крім того, 22 березня "Нафтогаз" за результатами тендеру уклав угоду з ПАТ "Державний експертно-імпортний банк України" на закупівлю 1 млн облігацій внутрішньої державної позики на загальну суму 1,02 млрд гривень.

Високопоставлене джерело видання в українській компанії розповіло, що кошти необхідні для накопичення в ПСГ російського газу.

Нині Україна з урахуванням "харківської" знижки, яка складає 100 доларів, купує у "Газпрому" блакитне паливо по 416 доларів за тисячу кубометрів.

Без знижки ціна дорівнювала б 516 доларів - більше, ніж платять європейські країни, які розташовані далі від Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: