Мін'юст і Рада не можуть вирішити, чи буде Податкова контролювати операції з нерухомістю

Субота, 3 березня 2012, 17:01

За ніч на сайті Верховної ради в Наказі Мін'юсту видалили норму, яка передбачає обов'язкове письмове узгодження Податковою угод купівлі-продажу майна.

Зокрема, у відповідному наказі Міністерства юстиції в пункті 2.2 Розділу 2 було зазначено"Договори про відчуження або заставу нерухомого та рухомого майна посвідчуються нотаріусом за умови письмової згоди відповідного податкового органу".

З відповідним формулюванням можна було ознайомитися на сайті Верховної ради в п'ятницю увечері, 2 березня, передає "Реальна економіка".

Джерело: rada.gov.ua 

Втім, в суботу зранку, 3 березня, без-будь-яких повідомлень про коригування у документі, на сторінці Верховної ради було внесено зміни.

Реклама:

Так, формулювання, яке містилося в пункті 2.2 другої глави Наказу Мін'юcту про необхідність "письмової згоди відповідного податкового органу" для відчуження майна зникло із документу.

Проте, приблизно в 15.00 на сайті міністерства було опубліковано відповідний Наказ про новий "Порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України", в якому міститься норма про необхідність узгодження операцій купівлі-продажу Податковою.

Як відомо, відповідний наказ Мін'юсту про "Порядок вчинення нотаріальних дій українськими нотаріусами" був зареєстрований ще 22 лютого, але набуде він чинності лише 7 березня - після його опублікування в "Офіційному віснику".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!