Азаров каже, що заборона на білоруську продукцію є тимчасовою

Субота, 3 березня 2012, 13:28

Заборона на ввезення в Україну білоруської м'ясомолочної продукції є тимчасовим обмеженням.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мова йде тільки про тимчасові заходи. Я думаю, що як тільки ті сумніви, які висловлюють наші відповідні служби, будуть або розвіяні, або підтверджені, ці заходи будуть переглянуті", - сказав Азаров журналістам у суботу в Києві.

За його словами, Україна мотивувала своїм білоруським колегам таке рішення, "оскільки у нас є підозри цілком обґрунтовані і ми їх повинні перевірити".

Реклама:

На думку Азарова, такі заходи є звичайним процесом, коли кожна з країн думає про необхідність захистити своїх людей від можливості проникнення якого-небудь захворювання на територію країни.

"Краще перестрахуватися, ніж недострахуватися", - резюмував він.

Нагадаємо, Україна заборонила ввезення на територію країни свинини з Білорусі у зв`язку із загрозою занесення африканської чуми свиней (АЧС), а також тимчасово призупинила ввезення на територію України молочних продуктів з Білорусі через систематичні порушення ветеринарно-санітарних вимог України.

Раніше українські виробники неіржавіючих труб звернулися до уряду з вимогою застосування заходів у відповідь щодо Білорусі за блокування імпорту їхньої продукції до країн Митного союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!