"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ТНК-ВР не хоче інвестувати в Україну

Субота, 3 березня 2012, 12:29

Компанія ТНК-ВР боїться інвестувати в Україну, побоюючись постійної зміни влади та інших особливостей українського "клімату".

Про це повідомило поінформоване джерело в компанії, коментуючи зупинку роботи Лисичанського нафтопереробного заводу, що належить ТНК-ВР, пише DT.UA.

Як відомо, причиною зупинки Лисичанського НПЗ компанія називає збитковість діяльності в Україні.

За даними компанії, в 2010 році консолідований збиток становив 68 млн доларів, у 2011-му - 23 млн доларів.

Реклама:

Серед причин, які в кінцевому підсумку знижують ефективність українського бізнесу ТНК-ВР, колишні працівники компанії називають наростаючий конфлікт не тільки між російськими та британськими акціонерами, а й між кланами всередині російської частини ТНК-ВР (нормальна практика для російських нафтових компаній).

Протягом останніх двох років це вже призвело до кадрової революції в українському бізнесі ТНК-ВР, коли компанію почали підривати зсередини корупційні скандали і випадки виявлення різних зловживань на НПЗ у Лисичанську.

Однак, кажуть джерела в компанії, на зміну прийшли всі ті ж ставленики від різних груп впливу, котрі мають, по своїй суті, різні завдання.

"Вони почали будувати те ж саме, що і їхні попередники, то в чому сенс змін?" — дивується колишній топ-менеджер "ТНК-ВР Коммерс", який побажав залишитися невідомим.

Не можна виключати, що в цій ситуації московському керівництву легше пояснити збитковість діяльності в Україні несприятливою внутрішньою кон’юнктурою, аніж визнати неефективність роботи компанії та довести необхідність інвестицій у країну.

"Топ-менеджери в Україні тільки на зарплатах і бонусах заробляють по кілька десятків мільйонів гривень на рік, навіщо їм щось придумувати і міняти?" — каже екс-працівник компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: