Росія готова до "сирної" перевірки в Україні

Субота, 3 березня 2012, 09:28

Російська сторона завершила етап документарної перевірки низки українських підприємств, що поставляли сирну продукцію в Росію, і повідомила українську сторону про готовність перевірити на місці відповідність їхньої продукції російським вимогам.

Про це повідомив глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Оніщенко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в минулий четвер дипломатичними каналами російська сторона відправила українській стороні підтвердження про готовність приїхати і на місці перевірити найбільші підприємства з виробництва сирної продукції у Полтавській області.

"А в минулу п'ятницю дипломатичними каналами ми підтвердили готовність приїхати і перевірити на місці ще два українські підприємства", - сказав Оніщенко.

Реклама:

Він зазначив, що для поїздки на місце необхідно ще узгодити відповідні процедури.

"Я думаю, що ми зможемо виїхати не раніше ніж через тиждень", - підкреслив глава Росспоживнагляду.

"Це ще не допуск української сирної продукції на російський ринок, але важливий етап на шляху вирішення тієї ситуації, яка виникла у зв'язку із забороною на її ввезення в РФ", - сказав Оніщенко.

Нагадаємо, Росспоживнагляд розширив до семи список українських підприємств, яким заборонені поставки сиру на російський ринок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: