"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російські банки хочуть інвестувати у будівництво столичного метро

Четвер, 29 березня 2012, 15:49

Зацікавленість в участі в інвестиційному проекті будівництва четвертої лінії Київського метрополітену орієнтовною вартістю 11,2 млрд гривень висловили компанії з Росії, Франції, США та Німеччини, а заявки вже подали "Сбєрбанк Росії" і Внєшекономбанк (ВЕБ).

Про це заявив заступник глави Київської міськдержадміністрації Руслан Крамаренко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Заявки на участь приймаються до 17 квітня 2012 року. Зараз подані заявки, і є зацікавленість з боку Російської Федерації, Франції, США та Німеччини", - повідомив Крамаренко.

"Точно є заявки від "Сбєрбанку Росії" і Внєшекономбанку. Всього десь шість компаній", - уточнив чиновник.

Реклама:

Заступник голови КМДА також повідомив, що вже оголошено конкурс з відбору фінансового консультанта, який розробить техніко-економічне обгрунтування та бізнес-план проекту, після чого місто вибере інвесторів проекту та підрядні компанії.

Крамаренко зазначив, що поки що немає рішення, чи буде пролягати гілка по пр.Маяковського або вул.О.Бальзака.

Раніше КМДА повідомляла, що четверта лінія Київського метрополітену буде складатися з двох ділянок: від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна" з відгалуженням в напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина, від станції "Вулиця Милославська" до станції "Проспект Ватутіна".

Із загальної вартості на будівництво першої ділянки знадобиться близько 7 млрд гривень, другої - 4,2 млрд гривень.

Лінія метро складатиметься з 12 станцій і двох пересадочних вузлів. Пасажиропотік становитиме 40,8 тис чоловік на годину.

Термін реалізації проекту - 2012-2017 роки.

Передбачається, що інвестор буде відповідати за фінансування, будівництво, закупівлю обладнання та оперативне управління процесом, а київська влада - за вирішення земельних питань, надання активів, регулювання тарифів і контроль за виконанням інвестором зобов'язань перед громадою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: