"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київ виніс на інвестфорум проекти на 30 мільярдів

Четвер, 29 березня 2012, 13:10

Голова Київської адміністрації Олександр Попов підписав 6 меморандумів про співпрацю та наміри реалізувати інвестиційні проекти в українській столиці на загальну суму понад 30 млрд гривень.

Підписання документів відбулося в рамках першого Київського інвестиційного форуму, що проходить 29 березня.

Зокрема, Попов підписав меморандум з ТОВ "Юкрейніан Девелопмент Партнерс" про намір створити в Києві інноваційний парк "BIONIC Hill" та меморандум з компанією "БЕГ Інженері Україна" щодо реалізації проекту будівництва центру оптової торгівлі у Деснянському районі.

Також підписані чотири меморандуми про співпрацю та наміри реалізації інвестиційних проектів між київською владою і Держагентством з інвестицій та управління національними проектами України.

Реклама:

Зокрема, про реалізацію проекту ділового району "Київ-Сіті", проекту "Повітряний експрес" та інших інфраструктурних проектів щодо будівництва міської кільцевої автомобільної дороги навколо міста Києва та проект "Чисте місто".

Упродовж першої частини Інвестфоруму представники столичної влади представили 4 великі проекти на загальну суму більше 50 млрд гривень.

Так, проект будівництва технопарку BIONIC Hill (орієнтовна вартість – 8 млрд гривень) передбачає створення парку інформаційних та інших високих технологій у галузі енергоефективності та енергозбереження, біотехнологій та фармацевтики.

Його планують збудувати у Святошинському районі на території близько 147 га.

У парку будуть бізнес-центри, науковий центр з університетом, високотехнологічна виробнича зона, житло, дошкільні навчальні заклади, середня школа, спортивно-оздоровчий комплекс, торгівельно-розважальний центр та рекреаційна територія.

Проект будівництва центру оптової торгівлі (орієнтовна вартість – 1,44 млн гривень) передбачає зведення овочесховища, торгівельних павільйонів, виставкових салонів, офісних та побутових приміщень.

Проект "Чисте місто" у Києві передбачає залучення 21 млрд гривень інвестицій.

Проект будівництва ділового району "Київ-Сіті" передбачає зведення нового багатофункціонального міського району з "сучасними та доступними офісними приміщеннями зі супутньою інфраструктурою світового рівня (торговими приміщеннями, готелями, приміщеннями для конференцій, масових заходів, спортивними закладами)".

За попередніми оцінками, проект передбачає залучення іноземних інвестицій у розмірі 8-16 млрд гривень.

Серед інших проектів, винесених на форум, будівництво четвертої лінії метрополітену в сторону мікрорайону "Вигурівщина-Троєщина".

Четверта лінія метрополітену дозволить вирішити транспортну проблему для близько 500 тис. мешканців лівобережних районів Києва.

Лінія складатиметься з двох дільниць: дільниці від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна" з відгалуженням у напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина і дільниці від станції "Вулиця Милославська" до станції "Проспект Ватутіна".

Лінія метро складатиметься із 12 станцій, і, як обіцяє влада, буде забезпечена "новими комфортабельними вагонами метро та високотехнологічним устаткуванням із високим рівнем інновацій, зокрема, в плані енергозбереження".

Вартість будівництва – орієнтовно 11,212 млрд гривень, із яких на зведення першої дільниці потрібно 6,972 млрд гривень, другої – 4,239 млрд гривень.

Також на форум винесений проект будівництва багатоповерхових перехоплюючих та підземних паркінгів (орієнтовна вартість першої черги – 6 паркінгів на 2500 машиномісць - близько 350 млн гривень).

Усього на форумі в форматі презентацій будуть представлені 22 проекти, ще 122 – увійшли до збірки Форуму.

Загальна сума проектів, які представлені на форумі, перевищує 125 млрд гривень.

Участь у форумі беруть близько 300 учасників із 15 країн світу: Катару, Китаю, Індії, США, Канади, Австрії, Великобританії, Люксембургу, Чехії, Угорщини, Казахстану, Італії, республіки Кіпру, Росії та України.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!