"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рецесії в єврозоні у 2012 році не буде - OECP

Четвер, 29 березня 2012, 09:24

Прогноз Організації економічної співпраці й розвитку (ОЕСР) стосовно єврозони виявися більш оптимістичним за прогноз, із яким виступили Міжнародний валютний фонд і Єврокомісія.

На думку експертів ОЕСР, у 2012 році в єврозоні спостерігатиметься зростання валового внутрішнього продукту, хоча воно й буде мінімальним – 0,2%, передає Deutsche Welle.

Отже, попри глибоку боргову кризу, яку переживає низка європейських країн, 2012 рік не стане роком рецесії для Європи.

На 2013 рік економісти з ОЕСР прогнозують для єврозони економічне зростання в 1,4%.

Реклама:

Експерти закликають країни, у яких в обігу перебуває спільна європейська валюта, не зупинятися в боротьбі із борговою кризою і прискорити проведення структурних реформ.

Водночас ОЕСР визнає, що занадто сильна консолідація бюджетів може призвести до гальмування кон'юнктури.

Крім того, Організація економічної співпраці й розвитку наполягає на запровадженні жорсткіших заходів у боротьбі проти кризи, яка ще не минула.

"Європейці мають запровадити міцніші й переконливіші захисні системи, аби відродити довіру", - наголошується в звіті ОЕСР.

На думку економістів із цієї організації, фонди з порятунку країн єврозони мають бути потужнішими, їх обсяг мав би сягати одного трильйона євро.

Таким чином опосередковано піддано критиці Німеччину, яка погоджується на розширення фондів не більше, ніж до 700 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!