"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд знизив мінімальну ціну на цукор на 13,7%

Середа, 28 березня 2012, 14:39

Кабінет міністрів на засіданні 28 березня схвалив зниження мінімальної ціни на цукор на поточний маркетинговий рік (МР, вересень 2011-серпень 2012) на 13,7% - до 5,1 тис. гривень за тонну (з урахуванням ПДВ).

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, переглянути мінімальну ціну уряд вирішив, виходячи зі сформованих "форс-мажорних обставин на ринку цукру".

Він пояснив, що встановлена раніше мінімальна ціна на цукор на рівні 5,91 тис. гривень за тонну не відповідала ринковій, яка в середньому в опті становить 5,2 тис. гривень за тонну.

Реклама:

Безуглий нагадав, що, згідно із чинним законодавством, за продаж цукру за цінами нижчими від мінімальних, передбачені штрафні санкції.

"Враховуючи форс-мажор на ринку цукру, уряд ухвалив рішення про зниження мінімальної ціни із тим, щоб той, хто продає і купує цукор, не платив штрафні санкції. Вони й так мають мінімальну тривідсоткову рентабельність", - сказав він.

Безуглий також повідомив, що на новий маркетинговий рік уряд планує встановити мінімальну ціну на цукор - 5,91 тис. гривень за тонну.

Раніше Міністерство аграрної політики і продовольства запропонувало знизити на поточний МР мінімальні ціни на цукор до 5,1 тис. гривень за тонну.

За його даними, у третій декаді січня 2012 року фактичні оптово-відпускні ціни на цукор перебували в межах 5,3-5,5 тис. гривень за тонну, тоді як мінімальна становить 5,91 тис. гривень за тонну.

Україна з урожаю буряків 2011 року виробила 2,33 млн тонн бурякового цукру за річної внутрішньої потреби в 1,86 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: