Fitch підтвердило рейтинги холдингу Бахматюка

Середа, 28 березня 2012, 10:07

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента ("РДЕ") компанії Avangardco Investments Public Limited (Авангард) в іноземній і національній валюті на рівні "B" зі "Стабільним" прогнозом.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Fitch.

Національний довгостроковий рейтинг Avangardco підтверджений на рівні "A+(ukr)", пріоритетний незабезпечений рейтинг в іноземній валюті - на рівні "B"/"RR4".

В результаті цієї дії всі рейтинги компанії виключені зі списку Rating Watch "Негативний", куди вони були поміщені 14 вересня 2011 року після заяви про передачу частки Олега Бахматюка в розмірі 77,5% в Avangardco компанії Ukrlandfarming PLC, яка не має рейтингу і повністю контролюється Бахматюком.

Реклама:

Підтвердження рейтингів відображає очікувані Fitch обмеження зв'язку між Ukrlandfarming і Avangardco в короткостроковій перспективі і ефективний, на думку агентства, юридичний механізм відділення та захисту коштів (ring-fencing), в результаті чого Fitch розглядає кредитоспроможність Avangardco на самостійній основі, окремо від материнської структури, відповідно до своєї методології про взаємозв'язок рейтингів материнської і дочірньої структур.

Наскільки відомо Fitch, ні на рівні материнської компанії, ні на рівні Avangardco немає положень про крос-дефолт, і управління грошовими коштами в групі здійснюється окремо.

За інформацією Fitch, з урахуванням проведених у минулому придбань Ukrlandfarming має більш високий левередж у порівнянні з Avangardco.

Однак обмеження з надання активів у вигляді забезпечення, які містяться в документації за єврооблігаціями Avangardco, нині не дозволяють компанії здійснити передачу будь-яких істотних коштів у Ukrlandfarming (якщо буде потрібно для обслуговування її власного боргу), головним чином це обмеження щодо максимального левереджу (залучення боргу) у 3x.

У разі перевищення цього обмеження щодо левериджу, Fitch розглядало б його як такий, що не відповідає рейтингу "B".

У якості сприятливого фактора Fitch відзначає різні стратегічні стимули для Ukrlandfarming продавати високоякісне зерно за найвищими можливими цінами, перш за все, на експортних ринках, у той час як Avangardco буде закуповувати фуражне зерно за найнижчими цінами, використовуючи можливості, наявні на українському сільськогосподарському ринку.

Тому агентство відзначає зменшену ймовірність угод із закупівлі зерна у пов'язаних сторін, хоча у Avangardco залишиться можливість проводити такі закупівлі на відкритих тендерах.

Крім того, така думка заснована на чіткому намірі Бахматюка уникати угод із пов'язаними сторонами, про що зазначалося в аудиторському висновку без застережень від KPMG щодо фінансової звітності Avangardco за 2011 рік.

При існуючій структурі групи "Стабільний" прогноз відображає очікування Fitch, що управління двома компаніями буде здійснюватися окремо.

Для Avangardco "Стабільний" прогноз також обумовлений продовженням консервативної фінансової політики, яка дозволить мати показник валового боргу, скоригованого на оренду, до EBITDAR нижче 1,5x, а також позитивний вільний грошовий потік після 2012 року.

Нині Fitch не оцінює ефект потенційного злиття Ukrlandfarming і дочірньої компанії.

У разі злиття з Ukrlandfarming рейтинг "B" у об'єднаної структури буде передбачати зміцнення корпоративного управління в групі, включаючи призначення незалежних директорів, а також підвищення інформаційної прозорості на рівні материнської структури і всієї групи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: