Завод з виробництва ядерного палива обійдеться в 2,3 мільярда гривень

Вівторок, 27 березня 2012, 19:39

Вартiсть будiвництва в Українi заводу з виробництва ядерного палива становитиме 2,3 млрд гривень.

Про це повiдомив перший заступник генерального директора державного концерну "Ядерне паливо" Борис Бiлик, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, такий обсяг фiнансування закладено в проектi технiко-економiчного обґрунтування спорудження заводу, а вартiсть першої черги будiвництва оцiнено в 1,6 млрд гривень, другої - в 0,7 млрд гривень.

Бiлик уточнив, що вартiсть будiвельно-монтажних робiт становитиме приблизно 550 млн гривень, обладнання - 1,1 млрд гривень.

Реклама:

Представник держконцерну також зазначив, що наразi держконцерн i росiйська паливна компанiя "ТВЕЛ", яка виступає його партнером зi спорудження заводу, перебувають на етапi розробки фiнансово-економiчної моделi реалiзацiї проекту.

Вiн нагадав, що конкурснi умови передбачають забезпечення з боку "ТВЕЛ" до 60% фiнансування спорудження заводу.

"Вiдповiдно до конкурсних умов, компанiя "ТВЕЛ" гарантувала доступ до фiнансування до 60%. Сьогоднi це питання перебуває на стадiї вирiшення, сторони погоджують фiнансову модель", - сказав Бiлик.

Держконцерн "Ядерне паливо" об'єднує чотири держпiдприємства - "Схiдний гiрничо-збагачувальний комбiнат", "Смоли", "Днiпровський завод прецизiйних труб" i "Український науково-дослiдний i проектно-розвiдувальний iнститут промислової технологiї".

З кiнця 2011 року на держконцерн "Ядерне паливо" покладено функцiї з експлуатацiї пiдприємства з виробництва ядерного палива для реакторiв ВВЕР.

Угоду про будiвництво об'єкта було пiдписано в жовтнi 2010 року.

Україна в особi ДК "Ядерне паливо" стане власником 50%+1 акцiй спiльного приватного акцiонерного товариства "Завод з виробництва ядерного палива" (ЗАТ "ЗВЯП"), росiйська паливна компанiя "ТВЕЛ" отримає 50% -1 акцiю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!