Український інтернет очікує активне зростання - експерт

Вівторок, 27 березня 2012, 16:07

Головною тенденцією 2012 року для українського інтернету стане активне зростання.

Про це він заявив голова правління інтернет асоціації України Олександр Ольшанський, передає DT.UA.

"Український інтернет вступив у фазу дуже швидкого зростання, при чому - за всіма параметрами розвитку: кількість активних користувачів, час користування, ступінь впливу інтернету на життя українців, зростання рекламного ринку, збільшення підприємницької активності в інтернеті, кількість стартапів, зростання освітньої активності", - сказав Ольшанський.

За його словами, потрібно розуміти, що таке зростання не вічне, і ця фаза не може тривати довго.

Реклама:

"Думаю, не більше 2-3 років. І якщо почався цей період у 2011 році, то, відповідно, рік ми вже прожили", - зазначив він.

Ще однією тенденцією вітчизняного розвитку Ольшанський назвав той факт, що все більше і більше людей усвідомлюють, що інтернет є бізнес-інструментом.

"При цьому знань і вмінь працювати з цим інструментом в масі учасників ринку сьогодні не вистачає. Тому очевидно, що зараз буде з'являтися значна кількість проектів, заснованих на якомусь спрощеному розумінні, як функціонує мережа", - підкреслив Ольшанський.

Разом з тим, він зазначив, що поряд з оптимістичним зростанням, є факт, що величезна кількість інтернет-проектів зараз тікають з юридичної території України.

"Тобто, як тільки у молодої команди стартапа виникає усвідомлення вміння робити корисні і затребувані речі - вони звідси тікають", - сказав Ольшанський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: