Четверту гілку метро КМДА оцінила в 11 мільярдів

Вівторок, 27 березня 2012, 11:05

Інвестиційний проект будівництва четвертої лінії метрополітену буде винесений на перший Київський інвестиційний форум.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації.

Четверта лінія метрополітену дозволить вирішити транспортну проблему для близько 500 тис. жителів лівобережних районів Києва (Деснянського та Дніпровського), зокрема, житлових масивів Воскреській, Райдужний, Вигурівщина-Троєщина, а також забезпечить швидкий транспортний зв'язок цих районів з правобережною частиною міста.

Лінія буде складатися з двох ділянок: ділянки від станції Глибочицька до станції Райдужна з відгалуженням в напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина та дільниці від станції Вулиця Милославська до станції Проспект Ватутіна.

Реклама:

Лінія метро складатиметься з 12 станцій, пасажиропотік досягне 40,8 тис. осіб на годину.

Вартість будівництва - орієнтовно 11,212 млрд гривень, з яких на будівництво першої ділянки потрібно 6,972 млрд гривень, другої – 4,239 млрд гривень.

"Ця ініціатива потребує великого обсягу інвестицій, тому було прийнято рішення запропонувати приєднатися до цього проекту інвесторам на умовах державно-приватного партнерства", - заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Схемою співпраці передбачено, що інвестор буде відповідати за фінансування, будівництво, закупівлю обладнання та оперативне управління процесом, а влада - за вирішення земельних питань, надання активів, регулювання тарифів і контроль за виконанням інвестором своїх зобов'язань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: