Уряд підвищив пенсії в середньому на 45 гривень

Понеділок, 26 березня 2012, 17:46

Кабінет міністрів сьогодні прийняв постанову "Про підвищення розмірів пенсій у зв’язку із зростанням середньомісячної заробітної плати штатного працівника в Україні".

Проект акта на засіданні уряду представив віце-прем’єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

Як відомо, законом "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" передбачено щорічне підвищення трудових пенсій у зв’язку із зростанням середньомісячної заробітної плати порівняно з попереднім роком.

Зокрема, визначено, що пенсії підвищуються на коефіцієнт, який дорівнює не менше ніж 20% темпів зростання заробітної плати.

Реклама:

З метою реалізації зазначеного закону Мінсоцполітики розробило проект відповідної постанови.

Оскільки Державною службою статистики зафіксовано темп зростання середньомісячної номінальної заробітної плати штатних працівників у 2011 році по відношенню до 2010-го на рівні 117,6%, то згідно з прийнятим сьогодні урядом рішенням з 1 березня 2012 року буде підвищено розмір пенсії на 3,52%, що відповідає 20% темпу зростання середньомісячної зарплати штатного працівника.

Перерахунку підлягають пенсії, розмір яких протягом минулого року зріс менше ніж на 3,52%.

У Мінсоцполітики поінформували, що право на підвищення пенсії матимуть близько 5 млн осіб, розмір пенсії яких зросте у середньому на 45 гривень.

У цілому ж реалізація постанови потребуватиме за 10 місяців 2012 року 2 млрд гривень, які передбачені в бюджеті Пенсійного фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!