Курс євро знижується після нетривалого зростання

Понеділок, 26 березня 2012, 14:44

Євро знижується до долара після короткочасного зростання, викликаного хорошим показником ділового клімату в Німеччині.

Трейдери повідомляють про активні продажі євро близькосхідними інвесторами, які пропонують єдину валюту по 1,315 долара, передає Reuters.

"Дані з Німеччини дали євро поштовх до зростання, але також підкреслили контраст між німецькою економікою та проблемами периферії єврозони", - сказав стратег по валютних ринків Standard Bank Стів Барроу.

Він додав, що в п'ятницю інвестори звернуть увагу на Іспанію, де прем'єр-міністр Маріано Рахой намагається посилити бюджет в умовах зростаючого безробіття.

Реклама:

У вихідні правляча Народна партія не змогла отримати незаперечну більшість на регіональних виборах в Андалусії.

Долар в свою чергу підвищився до єни (до 82,80 єни) і швейцарського франка за рахунок зростання прибутковості держоблігацій США, яке продовжується майже весь березень на тлі поліпшення показників американської економіки.

Трейдери воліють купувати долар і продавати єну, оскільки негативне ставлення до японської валюти не міняють навіть її покупки японськими компаніями напередодні закінчення фінансового року 31 березня.

"Долар продовжить отримувати підтримку, поки економіка США буде рости швидше за інших. Ми очікуємо, що пара долар/єна буде торгуватися в діапазоні 80-85 єн із можливістю підвищення. Багато що залежить від показників інших країн", - сказав стратег по валютних ринків RBS Global Banking Пол Робсон.

Курс долара до валютного кошика піднявся на 0,36% до 79,636, відновившись із двотижневого мінімуму, досягнутого минулого тижня.

Австралійський долар опустився на 0,1% до 1,0443 долара США після різкого зниження минулого тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!