Холдинг Ахметова і Новінського придбав 10% Єнакіївського коксохіму

Понеділок, 26 березня 2012, 11:12

Metinvest BV, холдингова компанія найбільшої української гірничо-металургійної групи "Метінвест", стала власником 10% акцій виробника коксу ПрАТ "Єнакіївський коксохімпром".

Про це ідеться у повідомленні емітента в системі розкриття інформації НКЦБФР, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно із повідомленням, одночасно частка компанії Omni International Ventures Limited (Британські Віргінські острови) скоротилася з 10,0002% до 0,0002%.

За даними НКЦПФР, на кінець вересня 2011 року іншими великими акціонерами ЗАТ були: ПП "Фірма "Родон", ТОВ "Ставр", ТОВ "Фінансова компанія "Лідер" - по 16,6667% (всі троє через зберігача банк "Південний"), а також ЗАТ "АРС" - 15% і Green Trails Properties Limited (Британські Віргінські острови) - 24,9998% (як і Omni через зберігача ПУМБ).

Реклама:

"Метінвест" є міжнародною вертикально інтегрованою гірничо-металургійною групою компаній, яка керує активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і готової продукції із сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю.

До структури групи входять видобувні і металургійні підприємства, розташовані в Україні, Європі та США.

Основними акціонерами компанії Metinvest BV (Материнської компанії групи "Метінвест") є група СКМ Ріната Ахметова (71,25%) і "Смарт-Холдинг" Вадима Новінського (23,75%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: