"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іран готовий співпрацювати з Росією при будівництві нових АЕС

Неділя, 25 березня 2012, 18:01

Глава Організації з атомної енергії Ірану (ОАЕІ) Ферейдун Аббасі висловив готовність до того, щоб продовжити співпрацю з Росією у сфері спорудження ще кількох АЕС, крім атомної станції "Бушер".

Про це повідомляють "Риа новости" з посиланням на іранське агентство Fars.

"Так як російський підрядник атомної електростанції "Бушер" працював належним чином в останні роки, і вони показали свою рішучість у справі якісного завершення "Бушера", ми хотіли б працювати з ними і по декільком іншим електростанціям", - заявив Ферейдун Аббасі в неділю.

Будівництво атомної електростанції "Бушер" було розпочато в 1974 році німецьким концерном Kraftwerk UnionA.G. (Siemens / KWU). У 1995 році Іран і Росія підписали контракт на завершення будівництва першого енергоблоку станції.

Реклама:

Фізичний пуск АЕС "Бушер" відбувся під контролем інспекторів МАГАТЕ 21 серпня 2010 року, коли була здійснена доставка свіжого ядерного палива в реакторне відділення станції.

У травні 2011 року на енергоблоці були проведені роботи з виведення ядерної парогенеруючі установки на мінімально контрольований рівень потужності. З початком цих робіт в активній зоні реактора АЕС запущена самопідтримуюча реакція поділу ядерного палива.

За даними ОАЕІ, в даний час АЕС "Бушер" працює на 75% своєї максимальної потужності. Планується, що на максимальну продуктивність - 1000 мегават - станція вийде до кінця травня 2012.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!