"Регіонал" вважає, що умови МВФ занадто дорогі

Неділя, 25 березня 2012, 11:04

Депутат від Партії регіонів Григорій Смітюх впевнений, що дешевизна кредитів МВФ оманлива через умови їх виділення.

"Дешеві гроші або дешевий сир буває тільки в мишоловці. На мій погляд, ставити перед Україною умову підвищення енергоносіїв в тарифах, комунальних та інших платежів, при такому бідному населенні, яке у нас, на жаль, сьогодні є, - це соціально, це прагматично, це закономірно? ", - зазначив Смітюх, передає "Лігабізнесінформ".

Він підкреслив, що світові ціни на газ та інші тарифи при поточних доходах українці платити не в змозі.

"Моя точка зору, що МВФ - це не фінансова організація, це політична організація, оскільки вона ставить перед позичальником, в тому числі перед Україною умови: або ви виконуєте, або ми вам грошей не дамо", - додав він.

Реклама:

Нардеп підкреслив, що при цьому раніше залучені кошти від Фонду були використані нераціонально, тому що вони не фінансували розвиток економіки України.

"І ті позики, які уряд змушений віддавати, а в цьому році тільки зовнішнього боргу потрібно покрити близько 90 млрд гривень, - Ви розумієте, скільки грошей потрібно з бюджету вилучити і скільки питань ми могли б вирішити?" - сказав він, підкресливши, що фінансувати погашення кредитів за допомогою нових позик - це шлях в нікуди.

Нагадаємо, в липні 2010 року МВФ схвалив програму співробітництва stand by для України на загальну суму понад 15,5 млрд доларів. Відразу після схвалення програми Україна отримала перший транш у розмірі 1,89 млрд доларів.

Рішення про виділення другого траншу в розмірі 1,5 млрд доларів рада директорів МВФ прийняла 22 грудня 2010 року. У 2011 року Україна не отримувала кредит МВФ.

Минулого тижня прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що новий міністр фінансів Юрій Колобов найближчим часом поїде до Вашингтона на переговори з представниками МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: